Prajitura de dieta Krem a la Krem

Astazi impartasesc cu voi o reteta dietetica a prajiturii Krem a la Krem. Dupa cum va povesteam in articolul anterior, de aproximativ 3 luni am inceput un nou stil de viata, am reusit sa slabesc cateva kilograme bune si in tot acest timp am reusit sa stau in proportie de 90% departe de tentatiile dulci.

Weekendul acesta mi-am propus sa ma rasfat putin, si cum inca nu sunt pregatita sa mananc ceva cu unt, faina, zahar, am zis sa iau netul la puricat in aflarea unei retete usoare, dietetice si gustoase. Astfel, am gasit o reteta dietetica a prajiturii Krem a la Krem, iar cum multe dintre voi v-ati declarat interesate sa aflati reteta, am decis sa o impartasesc cu voi. Pozele nu sunt prea reusite, dar promit sa o refac si sa revin cu poze mai apetisante.

Ingrediente si mod de preparare

  1. Blat: 3 oua intregi, 1 plic budinca de ciocolata (fara zahar), 3 linguri indulcitor (eu am folosit xylitol pentru ca mi se pare mai sanatos si foarte asemanator cu zaharul, plus ca nu este amarui la copt; dar puteti folosi stevia, zaharina, etc).

Se bat cele trei albusuri cu putina sare pana obtineti o spuma tare. Continuand sa mixati, adaugati treptat galbenusurile si indulcitorul peste spuma de albusuri. La final, adaugati in ploaie praful de budinca peste intreaga compozitie, avand grija sa nu amestecati prea tare, altfel veti pierde aerul din spuma.

Blatul l-am pus intr-o forma de silicon cu diamentrul de 22 cm si l-am copt 30 de minute pe ceas la 150 grade. La final, puteti face testul cu scobitoarea si il mai puteti lasa cateva minute daca nu este gata (la mine a fost perfect). Blatul se lasa la racit in forma de silicon.

2. Crema: 3 oua intregi, 600 ml lapte semi-degresat, 4-5 linguri indulcitor pudra (dupa gust), 2 linguri de amidon de porumb, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 plic gelatina Dr. Oetker

Amestecati galbenusurile cu indulcitorul, amidonul, esenta de vanilie si 100 ml din cantitatea de lapte. 400 ml de lapte se pun pe foc, iar in momentul in care este fierbinte (sa nu fiarba), lasati focul la minimum si adaugati compozitia de mai sus. Amestecati continuu cu un tel pana cand intreaga compozitie se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Separat, hidratati gelatina in 100ml lapte, pret de 10-15 minute, mai apoi topiti-o la bain marie. Turnati gelatina calduta peste cele 3 albusuri ramase si bateti-le intr-o spuma tare. Adaugati crema peste spuma de albusuri, lingura cu lingura, pana reusiti sa o incorporati pe toata.

3. Glazura: 1/4 crema, 1 lingurita de cacao 11% grasime, 1 lingurita de ness

Puneti deoparte o patrime din crema obtinuta la pasul anterior, apoi adaugati in ploaie lingurita de cacao si cea de ness. Easy peasy!

Mod de asamblare

Scoateti cu grija blatul racit din forma de silicon. Captusiti forma de silicon cu folie alimentara, apoi asezati blatul inapoi in forma. Peste blat turnam crema si o nivelam usor cu o spatula. La final, puneti glazura, care se intinde pe toata suprafata cu grija, astfel incat straturile sa nu se intrepatrunda. Puneti prajitura la frigider peste noapte si serviti-o cu o cafea buna in diminetile lenese! Rezultatul o sa va incante! Prajitura este delicioasa, usoara, aerata!

Calorii

  • 6 oua intregi medii: 140 kcal (aprox) * 6 = 840 kcal
  • 1 plic budinca ciocolata Dr. Oetker  =158 kcal
  • 8 linguri xylitol (aprox 120 gr) = 288 kcal
  • 700 ml lapte 1.5% = 300 kcal
  • 2 linguri amidon ( aprox 30 grame): 100 kcal
  • 1 lingurita de cacao (7gr): 30 kcal
  • 1 lingurita ness: 5 kcal

Totalul aproximativ este de 1721 kcal, insa din cantitatea totala a prajiturii puteti obtine lejer 10 portii, asadar as spune ca o portie are undeva pe la 170 kcal. Nu e foarte rau, nu? Merge din cand in cand la micul dejun, alaturi de o cafea sau un ceai bun.

Reteta originala o gasiti pe blogul Cristinei.

Cum am slabit 10 kg in 2 luni + o veste buna!

Inainte de a va povesti despre cum am reusit sa slabesc 10kg in 2 luni, cred ca este necesar sa va spun cate ceva despre istoria mea cu slabitul, asta doar asa, ca sa va…

3 months

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *